Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Biscuiti De Casa


Imi aduc aminte cu mare placere si o mica strangere de inima pentru ca nu mai sunt copil, de acesti biscuiti de casa pe care ii preparam cu bunica de Craciun. Pe langa Cozonaci, salata beouf si sarmale acesti gustosi biscuiti erau pe masa noastra in fiecare an si cel mai mult imi placea sa ii formez. Apoi cum sa descriu mirosul care venea din soba cand acestia se coceau.

   - 250 g faina
   - 100 g zahar eu am folosit tos
   - 100 g unt
   - un ou
   - o lingurita esenta vanilie
   - un praf de sare

Intr-un castron mixati untul cu zaharul pana ce acesta devine pufos.


Adaugati oul si esenta de vanilie apoi amestecati bine pana ce obtineti o pasta  omogena.


Cerneti faina si incorporati-o putin cate putin in crema de unt.


Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt sau putin unt si faina, apoi cu ajutorul unui sprit formati biscuitii in formele dorite.



Coaceti in cuptorul incins la 180 C/350 F/ gaz 4 pentru 25 de minute sau pana ce biscuitii devin aurii. Stati cu ochii pe bisuiti deoarece acestia se coc destul de repede si nu vreti sa se arda si sa se usuce prea rau.





POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...