Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Melci Cu Scortisoara


       Acesti melcisori imi aduc aminte de Romania si nu ca ar reprezenta vreun fel de mancare nationala ci pur si simplu ii mancam destul de des in drum spre sau de la serviciu. 

ALUAT:
   - 500 g faina
   - 12 g drojdie uscata
   - 250 ml lapte
   - un ou
   - un praf de sare
   - 4 linguri zahar brun
   - 50 g unt
   - un galbenus + o lingura lapte pentru uns
UMPLUTURA:
   - 100 g unt
   - 150 g zahar
   - 2 linguri scortisoara
   

        Puneti drojdia si o lingurita de zahar in laptele caldut si lasati la dospit


        Dupa ce s-a format ca o spuma la suprafata turnati maiaua peste faina apoi adaugati oul, praful de sare, margarina si zaharul. Framantati pana obtineti o coca moale.


Puneti  aluatul intr-un castron, acoperiti cu un prosop de bucatarie curat si lasati sa creasca la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul.


        Cand aluatul a crescut framantati din nou pana ce devine elastic apoi intindeti o foaie cam de 2 mm grosime.


        Mixati untul cu zaharul si scortisoara si intindeti acest amestec peste foaia de aluat.


Rulati aluatul si taiati rondele cam de doua degete grosile.


Asezati rondelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati sa mai creasca inca 10-15 minute.


Ungeti melcii cu galbenusul batut si lingura de lapte apoi coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce devin aurii.


Puteti glazura cu putina ciocolata alba topita sau daca nu va plac foarte dulci ii puteti servii ca atare.






POFTA BUNA!!!


Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...