Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Sausage And Mash Sau Carnati Cu Piure Si Gravy De Ceapa


        O reteta traditionala englezeasca. Pana sa ajung sa locuiesc in Marea Britanie nu am combinat niciodata carnatii cu piure-ul de cartofi si nu as fii crezut ca am sa o fac vreodata, dar de cum am gustat aceasta minunatie am devenit dependenta...intradevar simplu si delicios.

   - 6 carnati proaspeti (daca sunt mari folositi doar trei)
   - 3 cartofi potriviti
   - 200 g fasole verde (sau orice legume preferati, ori puteti servi fara legume)
   - unt si lapte pentru piure dupa gust
   - o ceapa
   - 2 cuburi condiment vita diluate intr-o cana apa calduta
   - o lingura faina
   - o lingurita otet balsamic
   - sare si piper

        Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie.


        Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita si punetii la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti fasolea verde taiata fasii de asemenea in apa cu putina sare.



         Aceasta reteta se serveste cu un sos tip gravy de ceapa
        Cand cartofii s-au fiert, scurgeti apa ramasa, adaugati untul si cateva linguri lapte apoi pasati cartofii cu o paleta pentru piure sau  cu o furculita.


                       Si uite asa arata la final, nu pot spune nu la asa ceva.




                                               POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...