Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Placinta Cu Dovleac


        Zilele de vara calduroase au trecut de mult, aproape ca sunt un vis frumos, de mult apus, dar nu putem lasa frigul de afara sa ne rapuna si trebuie sa profitam din plin de bunatatile toamnei. Aceasta placinta imi aduce aminte de casa bunicii, de copiarie, de mirosul lemnului ars din soba. Bunica ne facea placinta cu dovleac in fiecare toamna cand mergeam in vizita(diferenta este ca ea o facea impaturita).Cum bunica este cam departe m-am hotarat sa ii prepar placintica asta sotului meu, mai ales ca nu a mancat niciodata...succes garantat.

        PENTRU UMPLUTURA:
   - un dovleac (eu am avut ~ 1,5 kg dovleac ras)
   - 200 g zahar (eu am folosit brun)
   - 50 g unt
 
        PENTRU FOI:
   - 7 linguri ulei
   - 7 linguri lapte
   - 7 linguri zahar
   - 2 oua
   -  - faina cat cuprinde (eu parca am pus cam 8 pumni)
   - 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
   - un praf de sare
   - esenta de vanilie

        Curatati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare.

                         
        Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15 minute sau pana ce dovleacul s-a inmuiat.


        Pentru aluat puneti toate ingredientele (in afara de faina) intr-un castron.


        Amestecati cu o furculita sau un tel apoi adaugati faina treptat pana ce obtineti un aluat moale dar care nu se prinde de mana, framantati pana ce acesta devine elastic. Impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi cam de 2-3 mm grosime (eu am facut foaia pentru baza putin mai mare pentru a  acoperii peretii tavii)


        Tapetati o tava termorezistenta cu unt si putina faina, asezati foaia mai mare acoperind peretii tavii, apoi turnati dovleacul racit.


        Asezati cea de-a doua foaie perforand-o din loc in loc cu varful unui cutit apoi ungeti cu putin ou batut sau putin lapte.


        Puneti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru 40 de minute sau pana ce placinta este rumena. Scoateti placinta din cuptor, lasati sa se racoreasca si taiati in bucati de marimea dorita.


        Eu am taiat cand era destul de calduta caci aveam casa plina de pofticiosi :)


                                               Delicioasa calduta cat si rece.





                                                   POFTA BUNA!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...