Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Prajitura Cu Lapte Condensat


       O prajitura cu un gust deosebit, extrem de pufoasa si delicioasa. Iubesc aceasta prajitura alaturi de o cana de cafea sau ceai. Si pe deasupra nu veti pierde mult timp in bucatarie cu prepararea ei.

        INGREDIENTE:
   - o conserva de lapre condensat (405g)
   - 4 oua
   - 50g unt
   - 220g faina
   - un praf sare
   - 1 lingurita praf de copt
   - 1/2 lingurita bicarbonat
   - o lingurita zahar vanilat
   - 100g ciocolata (eu am folosit ciocolata cu lapte)
   - 100g zahar pudra si o lingura zeama lamaie sau portocala (pentru glazura)

        Intr-un bol incapator mixati la viteza mica laptele condensat, ouale, untul la temperatura camerei, zaharul vanilat si praful de sare.


       Amestecati faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi  dati faina printr-o sita pentru a nu se forma cocoloase si incorporati-o in amestecul de lapte condensat.
        





        La final sfaramati ciocolata in bucati mici si adaugati-o in compozitia de prajitura.


        Tapetati o forma de prajitura (eu am folosit o forma rotunda cu fund detasabil), turnati compozitia in forma si puneti in cuptorul preincalzit la gaz 4/176°C/350°F pentru 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.


        Cand prajitura este gata, scoateti-o din forma si asezati-o pe un gratar la racit. Cand aceasta sa racit preparati icing-ul din zaharul pudra si lingura de zeama de lamaie sau portocala. Daca mai este nevoie mai puteti adaugati putina zeama de lamaie sau portocala pana obtineti glazura de consistenta smantanii. Glazurati prajitura, portionati in bucati de marimea preferata si gata de servit.









                                                     POFTA BUNA!!!

      Multumesc ''Retete Fel De Fel'' pentru aceasta reteta delicioasa!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...