Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Ecler

 
     Am incercat saptamana trecuta vreo doua retete de ecler si am irosit ceva oua si faina. Intr-un final am dat peste o reteta care mi-a iesit, intr-o carte de bucate mai veche imprumutata si m-am gadit sa o impartasesc cu voi.
     Aluatul pentru 8 eclere:
   - 60 grame unt taiat in cuburi
   - 150 ml apa
   - 75 grame faina
   - 2 oua
     Puntru umplutura eu am folosit frisca si ideal ar fi sa o preparati voi.
     Se pune untul cu apa intr-o cratita si se pune la fiert pe foc mic pana se topeste untul, se lasa sa dea in clocot.
     Cand apa a dat in clocot se stinge focul si se adauga faina si un praf de sare. Se amesteca energic pana se formeaza un aluat moale si se leaga de lingura(ca o mamaliga).

    
     Se lasa sa se raceasca putin si se adauga treptat ouale batute bine. Dupa ce adaugati o parte din oua amestecati bine pana se incorporeaza in aluat




     Ungeti o tava de cuptor cu putin unt(eu am folosit hartie de copt), se pune aluatul intr-un sprit si se pun pe tava. Eu am decis sa le fac rotunde ca sa imi iasa mai multe, si le-am format cu lingura.


     Se pun in cuptorul incins la 220 °C/425 °F/gaz7 pentru 10 minute. Apoi se reduce temperataura la 190 °C/375 °F/Gaz5 si se lasa in cuptor pentru inca 20 de minute.

   
     Cand au capatat o culoare aurie se stinge focul si se lasa in cuptor cu usa deschisa pentru inca 2-3 minute. Se taie pe jumatate si se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cu frisca facuta in casa cel mai bine.


      Pentru ornat eu am folosit o ciocolata cu lapte. Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-o craticioara sau un bol de sticla, pe care il asezam intr-un vas mai mare cu putina apa cat sa acopere fundul bolului. Se pune pe foc si cand ciocolata incepe sa se topeasca se pune o lingurita de unt. Lasati ciocolata sa se inchege putin si scufundati capacul eclerului in compozitie si gata de savurat.
                                                                


                                                      POFTA BUNA!!!
           Daca ati preparat aceasta reteta mi-ar placea sa imi lasati un comentariu cu parerea voastra.
        

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...