Follow us on Twitter

Instagram
loading...

Clatite simple



    - 3 oua
   - 250g lapte sau apa minerala
   - o cana faina
   - o lingura de zahar
   - o lingurita praf de copt
   - gem sau dulceata pentru umplut(eu cateodata folosesc ciocolata sau miere)


     Puneti ouale, laptele, un praf de sare si zaharul  intr-un vas mai mare si mixati la viteza mica pana se formeaza bule la suprafata. Mama mea folosea apa minerala in loc de lapte pentru ca ies mai pufoase dar daca faceti asta nu mai puneti praf de copt.
   

Stingeti praful de copt cu putin otet sau putina zeama de lamaie si adaugati-l peste oua.

 
Se adauga faina, ploaie peste oua si se mixeaza continuu pentru a nu se forma cocoloase.


   Cand se incorporeaza toata faina, se pune o cratita cu putin ulei, pe foc mic pana se incinge(eu pun uleiul cu o lingurita dupa fiecare clatita sa fiu sigura ca nu pun prea mult) si turnati aluatul cu un polonic sau o cana gradata. Apoi rasuciti tigaia pana se intinde pe intreaga suprafata a tigaii dar aveti grija sa faceti asta rapid sa nu se inchege aluatul.
  

   Cand clatita incepe sa se desprinda pe margini se intoarce pe partea cealalta, cand aceasta este gata se pune pe o farfurie se pune putina dulceata in mijloc si se intinde cu o lingura.
   

                                  Apoi se ruleaza sau se impatureste in patru.


      Daca ati preparat aceasta reteta si va place mi-ar placea sa imi spuneti parerea voastra.                                                     
                                                                  POFTA BUNA!!!!!

Printfriendly

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Powered By Blogger Widgets

Loading...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...